Freeze Dried Meyvelerin Avantajları Nelerdir?
- Freeze Dried meyveler, yüksek ısıya maruz kalmadan kurutuldukları için vitamin ve mineral dengeleri değişmez ve besin değerleri büyük ölçüde korunur.
- Freeze Dry işlemi yoluyla suyun uzaklaştırılması, bakteri üremesi potansiyelini ortadan kaldırır.
- Freeze Dry işlemi hızlıca yapılan bir işlem olduğundan meyveler tüm tazelikleri ve yapı özellikleriyle kurutulur. Herhangi bir sentetik ve yapay işlem uygulanmaz.
- Freeze Dried meyveler gerçek boyutlarının çoğunu muhafaza etme eğilimindedir. Görünüş özellikleri de büyük ölçüde aynı kalır. Suyun içerisine konulduğunda meyve orijinal haline tekrar dönüşür.
- Freeze Dry işlemiyle meyve içerisindeki su içeriği önemli ölçüde ayrıştırılır. Böylece meyve ağırlığı 1/10 seviyesine indirgenir. Meyve daha konsantre bir yapı kazanırken ağırlığı azalır.
- Freeze Dried meyveler soğutma olmaksızın serin ortamda muhafaza edilebilir.
- Freeze Dried meyveler için ortalama nem yaklaşık %3'tür. Bu sebepten uygun koşullar altında Freeze Dried meyveler, aylarca hatta yıllarca saklanılabilir.
- Freeze Dried meyveler, bütün, dilim ve ince tozlara kadar birçok farklı boyut ve şekilde kesilebilir veya öğütülebilir. Herhangi bir ürüne özgün bir lezzet profili kazandırmak için karıştırılabilir.
- Freeze Dried meyveler, kurutma işlemi sonucunda gevrek bir yapı kazanır. Dolayısıyla kuru atıştırmalık olarak tüketilebilir.